Skip to content

Charakterystyka rozpuszczalnego amyloidu przygotowanego w wodzie

1 miesiąc ago

253 words

Amyloidę ekstrahowano ze śledziony pacjenta z pierwotną amyloidozą przez homogenizowanie go z dużą szybkością wodą po wstępnej obróbce, najpierw do usunięcia białek rozpuszczalnych w soli fizjologicznej, a następnie do usunięcia soli. Wydaje się, że ekstrakty zawierające amyloid były klarowne w stężeniach do 6 mg / ml białka. Materiał dał niewielki osad po odwirowaniu do 20 000 g przez godzinę, ale białko osadzono w 100 000 g w ciągu godziny. Amyloid można strącać z ekstraktów przez dodanie NaCl do 0,0075 mola / litr lub CaCl2 do 0,0025 mola / litr. Związana z białkiem czerwień Kongo tworzyła czerwony osad, a ta właściwość została wykorzystana do oszacowania odzysku i czystości amyloidu podczas ekstrakcji. Na elektronowej mikroskopii wyizolowany amyloid okazał się morfologicznie czysty. Istniał jako pojedyncze włókna o wymiarach 60-80. w średnicy lub w postaci dużych agregatów tych włókien. Świeżo wyizolowany amyloid w wodzie osadzony jako pojedynczy homogeniczny pik o s ° 20, [unk] około 45-50S. Podczas stania roztwór stał się mętny i pojawiły się składniki szybciej sedymentujące. Podczas elektroforezy materiał migrował jako jednorodny pik w kierunku anody. Białko miało skład aminokwasowy różny od składu wszystkich znanych białek surowicy. Był bogaty w kwaśne aminokwasy i miał niewiele cysteiny i metioniny i nie zawierał hydroksyproliny. Całkowita zawartość węglowodanów była mniejsza niż 2% .Images
[więcej w: przewlekły nieżyt nosa krzyżówka, płyn lugola jak stosować, anna kmita ]

0 thoughts on “Charakterystyka rozpuszczalnego amyloidu przygotowanego w wodzie”

  1. [..] Oznaczono ponizsze tresci z artykulu oryginalnego: dobry ortodonta warszawa[…]

  2. [..] odnosnik do informacji w naukowej publikacji odnosnie: apteka internetowa[…]